Η METALBETON® έχει διαπίστευση ISO EN 1090


Το Shaw Mesa Retreat βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Sawtooth και White Cloud Mountains και προσφέρει εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Michael Doty Associates σχεδίασε το σπίτι με χαλύβδινο σκελετό για να εκμεταλλευτεί πλήρως την εκπληκτική θέα, με μεγάλα παράθυρα και πόρτες που ανοίγουν προς την ύπαιθρο.

Τοποθετημένο σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Stanley του Idaho, το Shaw Mesa Retreat διαθέτει 4.250 τετραγωνικά πόδια ζωτικού χώρου που απλώνονται σε 2,19 στρέμματα. Για να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητα και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν τοπικά υλικά όταν ήταν δυνατόν και επαναχρησιμοποίησαν υλικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής. Για παράδειγμα, οι πέτρες που ανασκάφηκαν κατά την εκσκαφή των θεμελίων χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στην ιδιοκτησία.

 Το φυσικό τοπίο ενσωματώθηκε στο σχεδιασμό του σπιτιού, με αυτοφυή χόρτα και άλλα φυσικά στοιχεία που μαλακώνουν τη μετάβαση μεταξύ του σπιτιού και της πλαγιάς του λόφου. Ο σχεδιασμός της στέγης, η οποία διαθέτει ελαφρώς γωνιακή κλίση και μια προστατευτική προεξοχή που υποστηρίζεται από χαλύβδινες κολώνες, σχεδιάστηκε επίσης προσεκτικά για να συμπληρώσει το λοφώδες έδαφος.

Το εσωτερικό του Shaw Mesa Retreat είναι ένα μείγμα από εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια και σκούρα γκρι μεταλλικά έπιπλα, με ψηλά ταβάνια και ένα μεγάλο τζάκι που προσθέτουν στη ζεστή ατμόσφαιρα. Το εξωτερικό του σπιτιού δημιουργήθηκε με την ιαπωνική τεχνική Shou Sugi Ban, καθιστώντας το πυράντοχο και ανθεκτικό. Η μαύρη μεταλλική οροφή προστατεύει το σπίτι από τα στοιχεία της φύσης, ενώ το ανοιχτόχρωμο ξύλο στην κάτω πλευρά της οροφής προσθέτει αντίθεση.

Το σπίτι Shaw Mesa χωρίζεται σε τρεις ξεχωριστές μονάδες: η πρώτη μονάδα στεγάζει την κουζίνα, την τραπεζαρία και το καθιστικό, η δεύτερη μονάδα στεγάζει τα τέσσερα υπνοδωμάτια και η τρίτη μονάδα είναι το γκαράζ. Οι δύο πρώτες μονάδες συνδέονται μέσω μιας γυάλινης μονάδας στο κέντρο της δομής.

© Michael Doty Architects. Photos by Gabe Border & Kevin Syms

Πηγή: MDA-Arc.com

Ακολουθήστε μας!