Η METALBETON® έχει διαπίστευση ISO EN 1090

Blackpool House από τους Glamuzina Paterson Architects

 

Οι Glamuzina Paterson Architects απέδειξαν για άλλη μια φορά τις ικανότητές τους στο σχεδιασμό με τη δημιουργία του Blackpool House, ενός εκπληκτικού σπιτιού ενός υπνοδωματίου που βρίσκεται στο νησί Waiheke της Νέας Ζηλανδίας. Το σπίτι έχει διαστάσεις 81m² (872ft²) και ολοκληρώθηκε με έναν μέτριο προϋπολογισμό, ωστόσο ξεχωρίζει ως ένας εντυπωσιακός μαύρος μονόλιθος μέσα στο καταπράσινο τοπίο των ντόπιων.

Οι αρχιτέκτονες ανέλαβαν να σχεδιάσουν ένα σπίτι που να ενσωματώνεται στο θόλο των δέντρων και ανταποκρίθηκαν με έναν κατακόρυφο πύργο που είναι απόλυτα εναρμονισμένος με την τοπογραφία. Το αποτέλεσμα είναι μια χορογραφημένη σύνδεση με το περιβάλλον που συνδυάζει τέλεια τη φύση και την αρχιτεκτονική.

Η πρόσβαση στην απότομη τοποθεσία γίνεται από ψηλά και οι επισκέπτες κατεβαίνουν μέσα από πυκνά αυτοφυή δέντρα κατά μήκος ενός ελικοειδούς μονοπατιού που οδηγεί σε μια βεράντα εισόδου που είναι κομμένη στην αυστηρή μορφή. Ο νότιος τοίχος του σπιτιού το εδραίνει σταθερά στην περιοχή, δημιουργώντας έναν πολυεπίπεδο εσωτερικό χώρο που είναι τόσο άνετος όσο και ευρύχωρος.

Κατά την άφιξη, οι επισκέπτες βρίσκονται συμπιεσμένοι στην είσοδο, αλλά καθώς κινούνται μέσα στο σπίτι, τους υποδέχεται μια αίσθηση επέκτασης και θαυμασμού, χάρη στον εσωτερικό χώρο διπλού ύψους. Οι Glamuzina Paterson Architects απέδειξαν για άλλη μια φορά τη μαεστρία τους στην αρχιτεκτονική με το εκπληκτικό Blackpool House.

Τα μεταλλικά σπίτια αυξάνουν τη δημοτικότητά τους λόγω της ανθεκτικότητας και της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας. Αυτά τα σπίτια είναι συνήθως κατασκευασμένα από χάλυβα, αλουμίνιο ή άλλα μεταλλικά υλικά, παρέχοντας ανώτερη αντοχή και αντίσταση στα φυσικά στοιχεία όπως η φωτιά, ο άνεμος και το νερό.

Μια εταιρεία που ειδικεύεται στα μεταλλικά σπίτια είναι η Metalbeton, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα σχεδίων από βιομηχανικά κτίρια έως κατοικίες. Με την τεχνογνωσία της στην κατασκευή και την προσαρμογή, η Metalbeton μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό και εξατομικευμένο σπίτι που ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών της.

Είτε αναζητάτε έναν μινιμαλιστικό και μοντέρνο σχεδιασμό είτε μια πιο παραδοσιακή και ζεστή ατμόσφαιρα, τα μεταλλικά σπίτια προσφέρουν ατελείωτες δυνατότητες. Και με τη μακροζωία τους και τις χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης, αποτελούν μια έξυπνη επένδυση μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε μας!