Η METALBETON® έχει διαπίστευση ISO EN 1090
Μεταλλικές κατοικίες τιμές

5+1 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Ανθεκτικό, αντανακλαστικό και συχνά γίνεται ακόμα πιο όμορφο με την έκθεση στα στοιχεία της φύσης, το μέταλλο είναι μια ασυνήθιστη επιλογή στην εξωτερική επεξεργασία των σπιτιών. Αυτές οι 5+1 μεταλλικές κατοικίες κυμαίνονται από γλυπτικά υπερυψωμένα σπίτια από συγκολλημένο χάλυβα έως κομψά μοντέρνα σπίτια στην Ιαπωνία που καλύπτονται από διάτρητες μεταλλικές οθόνες που ενισχύουν την ιδιωτικότητα.

Soft Hard House by Terunobu Fujimori, Tokyo, Japan

Μεταλλικές κατοικίες τιμές

Αυτό που μοιάζει με καπιτονέ μεταλλική κουβέρτα έχει εφαρμοστεί στο εξωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού σε μια μικρή πόλη κοντά στο Τόκιο. Το “Soft-Hard Aluminum House” διαθέτει ένα προβαλλόμενο αέτωμα και μια ασυνήθιστη επένδυση από αλουμίνιο με ελαφρώς μαλακή υφή. Ενώ το σχήμα ταιριάζει με τα πιο συμβατικά σπίτια της γειτονιάς, η μεταλλική επεξεργασία σίγουρα κάνει το σπίτι να ξεχωρίζει.

Cloudy House by Takao Shiotsuka, Oita, Japan

Μεταλλικές κατοικίες τιμές

Μπορεί να ονομάστηκε “Cloudy House” για το γκρι χρώμα του, αλλά αυτό το σπίτι με την αετωματική στέγη στην Oita της Ιαπωνίας φαίνεται αρκετά φωτεινό και ηλιόλουστο όταν έχει ωραίο καιρό έξω. Όλο το εξωτερικό του είναι καλυμμένο με κυματοειδές μέταλλο. Το σπίτι διαθέτει μια σήραγγα που περνάει από το κέντρο του για να χωρίσει το ισόγειο σε δύο μισά, το καθένα με τη δική του είσοδο.

Croft Residence by James Stockwell, Australia

Μεταλλικές κατοικίες τιμές

Ενισχύοντας το αγροτικό πλαίσιο του κυματοειδούς σιδήρου, το Croft House του James Stockwell αντιμετωπίζει “τη βασική ιδέα του καταφυγίου σε ένα εκτεθειμένο περιβάλλον” για ένα σπίτι με παράκτια θέα που ενσωματώνεται διακριτικά στη γη.

Recycled 747 Jet House by David Hertz, California

Μεταλλικές κατοικίες τιμές

Τα ανακτημένα τμήματα 747 αποτελούν σχεδόν το σύνολο αυτής της κατοικίας 4.000 τετραγωνικών μέτρων στο Μαλιμπού, γνωστή ως Wing House. Ο αρχιτέκτονας της Σάντα Μόνικα David Hertz του Studio of Environmental Architecture είχε αρχικά την πρόθεση να χρησιμοποιήσει μόνο τα φτερά του αεροπλάνου, αλλά ανακάλυψε ότι η αγορά ενός ολόκληρου αεροπλάνου και η χρήση των υπόλοιπων πρώτων υλών είχε περισσότερο νόημα. Το αεροπλάνο των 35.000 δολαρίων που αγοράστηκε σε μια μάντρα σκραπ κόστισε 35.000 δολάρια και απέδωσε 4,5 εκατομμύρια κομμάτια μετάλλου.

Toyo Ito’s Aluminum Prefab House

Μεταλλικές κατοικίες τιμές

Εξωτερικά, αυτό το ασυνήθιστο προκατασκευασμένο σπίτι του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Toyo Ito μοιάζει περισσότερο με τοστιέρα ή άλλη μικρή μεταλλική οικιακή συσκευή παρά με σπίτι. Το σπίτι με επένδυση αλουμινίου έχει δύο επίπεδα συνολικής επιφάνειας 624 τετραγωνικών ποδιών.

Ακολουθήστε μας!