Η METALBETON® έχει διαπίστευση ISO EN 1090
Μεταλλικές Κατοικίες Πλεονεκτήματα

Πλεονεκτήματα Μεταλλικών Κτιρίων

Οι μεταλλικές κατασκευές αποτελούν την πλέον συνήθη επιλογή στο χώρο των κτιριακών έργων μεγάλου μεγέθους. Ο χάλυβας αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής μεταλλικών κτιρίων, καθώς η αντισεισμικότητα και η αρχιτεκτονική ευελιξία είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του. Χάρη στη μεγάλη αντοχή του σε σχέση με το μικρό ίδιο βάρος, έχει σαν αποτέλεσμα τα μεταλλικά κτίρια να είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τις αντίστοιχες κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ας δούμε όμως ορισμένα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κτιρίων έναντι των συμβατικών:

 

Πλεονεκτήματα Μεταλλικών Κτιρίων

 

  • Σημαντική μείωση του χρόνου κατασκευής, εξαιτίας της προκατασκευής των δομικών στοιχείων στο εργοστάσιο, της επί τόπου ταχείας συναρμολόγησής τους ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών, της ξηράς δόμησης και του μικρού χρόνου θεμελίωσης.
  • Μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, εφόσον τα συμβατικά κτίρια από σκυρόδεμα έχουν μέση διάρκεια ζωής 60 ετών περίπου. Ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου προστατεύεται σε μεγάλο βάθος χρόνου έναντι σκουριάς και στη διάβρωσης με διάφορες μεθόδους (κυρίως γαλβανισμό).
  • Προσφέρουν μεγάλη θερμο-ηχομόνωση και πυρασφάλεια.
  • Απεριόριστες επιλογές αρχιτεκτονικής και ευελιξία στη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου, μεγάλα ανοίγματα, χωρίς ενδιάμεσες κολώνες, άρα και μείωση των νεκρών χώρων σε σχέση με τις κατασκευές από σκυρόδεμα.
  • Δυνατότητα επέκτασης του υφιστάμενου κτιρίου μελλοντικά ευκολότερα σε σχέση με τις κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  • Δυνατότητα αποσυναρμολόγησης του υφιστάμενου κτιρίου και η μεταφορά του και τοποθέτησή του σε άλλο σημείο, με σχετικά χαμηλό κόστος.
  • Πλήρης αντισεισμικότητα, λόγω της αντοχής του χαλύβδινου σκελετού σε όλα τα είδη καταπονήσεων, αλλά και του μικρότερου βάρους της κατασκευής.
  • Υψηλότερες προδιαγραφές κατασκευής. Τα μεταλλικά στοιχεία κατασκευάζονται στο εργοστάσιό μας υπό αυστηρή επίβλεψη, ώστε να τηρούνται πλήρως οι προδιαγραφές πιστοποίησης (ISO).
  • Τα κτίρια είναι φιλικά προς το περιβάλλον, εφόσον  τα περισσότερα υλικά δόμησης είναι ανακυκλώσιμα.

Η εταιρεία μας METALBETON αναλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικών κτιρίων για κάθε τύπο κτιρίου, από νέες κατοικίες ή προεκτάσεις σε υφιστάμενα κτίρια, κτίρια γραφείων και βιομηχανικά κτίρια ( βιοτεχνικοί – βιομηχανικοί – εκθεσιακοί – αγροτικοί χώροι, αποθηκευτικοί χώροι).

Όλα τα κτίρια μπορούν να αποτελούνται από έναν ή περισσότερους ορόφους.

Ακολουθήστε μας!

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTERS ΜΑΣ

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα θέματα σχετικά με τον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών, θέματα ασφαλείας και τεχνογνωσίας, αλλά και τα νέα της εταιρείας μας.

* Στέλνουμε 1-2 φόρες τον μήνα.

Πατώντας υποβολή αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου.